Вітаю Вас, Гость! Реєстрація RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА

Четвер, 09.05.2024
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 15 16 »

Найпрестижнішим серед усіх учительських конкурсів залишається – «Учитель року».

В Арбузинському районі І (районний) тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року»  (далі Конкурс) проходив з 02 по 30 листопада за номінаціями: «Англійська мова», «Історія», «Захист Вітчизни» та «Математика».

         Відкриття конкурсу «Учитель року-2016» проводилось на базі Арбузинської ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г. Шевченка.

З вітальним словом до учасників Конкурсу звернулась начальник відділу освіти, молоді та спорту В.В. Дерій. Валентина Василівна зазначила, що всеукраїнський конкурс «Учитель року-2016» покликаний піднести роль учителя у суспільстві, підвищити престижність професії, привернути увагу громадськості до проблем освіти, сприяти вдосконаленню фахової майстерності вчителя, поширювати педагогічний досвід.

 &nb ... Читати далі »

Переглядів: 916 | Додав: sergei198708 | Дата: 17.12.2015 | Коментарі (0)

 5-6 грудня 2015 року  в Арбузинській ЗОШ ІІ-ІІІ ст. №2 ім Т.Г.Шевченка проходив ІІ

(районний) етап Всеукраїнської олімпіади з іноземної (англійської, французької та німецької) мови.

У районному етапі з англійської мови взяли участь 25 учнів з 10 шкіл району.

Перемогу здобули:  Вікол Микола, учень 8 класу Арбузинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1,  Закап Назар, учень 9 класу, Закржевська Анастасія, учениця 10 класу та  Чуйко Олексій, учень 11 класу Арбузинської ЗОШ ІІ-ІІІ ст. №2 ім. Т.Шевченка.

У районному етапі  з французької мови взяли участь  3 учні з 2-х шкіл  району Арбузинської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 та Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст. Перемогу здобув Микульшин Валентин, учень 8 класу Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст.

У районному етапі  з німецької  мови взяли участь 2 учні з  Іванівської ЗОШ І-ІІІ ст., призерів не визначено. 

Переможці районного етапу беруть участь у ІІІ  (обласному) етапі. Бажає ... Читати далі »

Переглядів: 625 | Додав: sergei198708 | Дата: 10.12.2015 | Коментарі (0)

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ

28 листопада в  Арбузинській ЗОШ ІІ-ІІІ ст. №2 імені Т.Шевченка відбувся   районний етап ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика

В конкурсі взяли участь 86 учнів 3-11-х класів з 19 загальноосвітніх шкіл району.

На підставі протоколів журі районного конкурсу переможцями стали:

- Золотухіна Інна, учениця 3 класу Садівської ЗОШ І-ІІІ ст. (вчитель Личкань Т.А.);
- Катріченко Дар’я, учениця 4 класу Арбузинського НВК «Пролісок» (вчитель Тищенко Л.М.);
- Казімір Дарина, учениця 5 класу Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст. (вчитель Вдов Л.В.);
- Шутко Софія, учениця 6 класу Садівської ЗОШ І-ІІІ ст. (вчитель Лобова Л.М);
- Афанасьєва Анастасія, учениця 7 класу Агрономійської ЗОШ І-ІІІ ст. (вчитель П ... Читати далі »
Переглядів: 750 | Додав: sergei198708 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

26 листопада 2015 року в Арбузинській ЗОШ ІІ-ІІІ ст. №2 ім. Т.Шевченка відбувся районний семінар вчителів історії та правознавства на тему: «Виховання громадянина-патріота на уроках суспільних дисциплін». В роботі семінару взяли участь Багдасарян С.А.,  завідувач РМК відділу освіти, молоді та спорту, Старченко Н.І., методист РМК відділу освіти, молоді та спорту та вчителі історії навчальних закладів району.

Настановчу нараду провела методист відділу освіти, молоді та спорту РДА Старченко Н.І., яка зазначила, що патріотичне виховання належить до пріоритетних напрямків національної системи виховання і передбачає формування патріотичних почуттів, любові до свого народу, глибокого розуміння громадянського обов’язку, готовності відстоювати державні інтереси Батьківщини. Учасники семінару відвідали відкриті  уроки  з історії України. Так, у  9-Б класі Михайлик Надія Іванівна провела урок на тему: «Наш край у першій половині ХІХ ст. У 7-А ... Читати далі »

Переглядів: 599 | Додав: sergei198708 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

21 листопада 2015 року відбувся ІІ (районний) етап VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Т.Шевченка для учнів 5-11-х класів загальноосвітніх шкіл району. У конкурсі взяли участь 61 учень з 14 шкіл району.

Конкурс пройшов на належному рівні. Учасники конкурсу продемонстрували  глибокі знання творчості Т.Шевченка, високий рівень загальномовної культури, творчий підхід до виконання завдань. Завдання було цікавим, але й нелегким. Учнівські роботи відзначалися багатством словника, точністю слововживання, стилістичною єдністю, граматичною різноманітністю.

            На підставі протоколів журі районного мовно-літературного конкурсу імені Т.Шевченка від  21.11.2015 року переможцями визначено:

                              & ... Читати далі »

Переглядів: 716 | Додав: sergei198708 | Дата: 26.11.2015 | Коментарі (0)

20 листопада  2015 року  на базі Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено семінар вчителів трудового навчання на тему: «Формування навчальних компетентностей засобами проектної технології на уроках трудового навчання». Мета семінару: знайомство з досвідом роботи вчителя Фендик А.М. щодо впровадження методу проектів на уроках трудового навчання, як одного із засобів підвищення якості освіти.

Семінар розпочався інформаційно-презентаційним блоком «Формування навчальних компетентностей засобами проектної технології на уроках трудового навчання». В ході семінару вчитель трудового навчання Фендик А.М. познайомила педагогів з структурою, класифікацією проектів та навчальних компетентностей, розповіла про впровадження проектної технології на уроках обслуговуючої праці. У практичній частині  проведено урок - захист проекту «А над Семенівкою вишивка цвіте».  Учні 6 класу презентували свої творчі проекти.

На завершення се ... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: sergei198708 | Дата: 25.11.2015 | Коментарі (0)

Рівняємось на переможців

   14 листопада 2015 року в Арбузинській ЗОШ ІІ-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка  проходив ІІ ( районний) етап Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури. У районному етапі  взяли участь 51 учень  з 18  навчальних закладів району. Перемогу здобули:  Рондюк Іванна, учениця 7 класу Кавунівської ЗОШ І-ІІ ст., з  Арбузинської ЗОШ ІІ-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка Спасенко Анастасія (8клас), Єсауленко Валерій (9 клас),  Закржевська Анастасія (10 клас), Остапчук Аліна, учениця 11 класу Агрономійської ЗОШ І-ІІІ ст.

     Серед учнів 7-х класів презерами олімпіади стали: Курчук Роман (Воєводська ЗОШ І-ІІІ ст.), Грицай Дарія (Садівська ЗОШ І-ІІІ ст.); серед учнів 8-х класів презерами стали: Крошко Валер ... Читати далі »

Переглядів: 1006 | Додав: sergei198708 | Дата: 18.11.2015 | Коментарі (0)

         10 листопада 2015 року пройшов обласний семінар вчителів початкових класів «Уміння вчитися як засіб самореалізації  молодшого школяра  за педагогічною  технологією «Росток».

       Діти щирими та привітними словами вітали учасників заходу:Степанець Н.М., завідувача лабораторії дошкільної та початкової освіти Миколаївського ОІППО, Василенко А.О., заступника голови Арбузинської РДА, Дерій В.В., начальника відділу освіти, молоді та спорту, Травянка Є.В., селищного голову Арбузинської селищної ради, Багдасарян С.А., завідувача РМК, Ракітіну Л.Г., методиста РМК відділу освіти, молоді та спорту, директорів Арбузинського НВК «Пролісок» та Костянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст. районних методистів та вчителів початкових класів.

    Програма семінару складалася з відвідування   уроків з української мови  у 2 та 3 класах, які з успіхом провели  ... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: sergei198708 | Дата: 13.11.2015 | Коментарі (0)

         Вступаючи в самостійне життя, молоді люди намагаються пізнати себе та свої можливості, самовизначитися, у тому числі професійно, самоствердитися, обрати певні життєві цінності. Молоді люди, які звертаються за послугами до центру зайнятості,   здебільшого не мають відповідних професійних знань та навичок, їм бракує мотивації  до праці  та бажання мобілізувати власні зусилля. Вони не налаштовані на активний пошук роботи, не демонструють готовності до адекватної поведінки на ринку праці. Під час співбесіди з молоддю важливо враховувати її вікові, соціально-психологічні особливості, акцентуючи увагу на професійному самовизначенні, отриманні відповідних знань та навичок. Спеціалісти центру зайнятості професійно володіють знаннями з організації профорієнтації і є носіями актуальної профінформації щодо конкурентоспроможних спеціальностей, потр ... Читати далі »

Переглядів: 664 | Додав: sergei198708 | Дата: 29.10.2015 | Коментарі (0)

На теренах Арбузинщини відбувся Всеукраїнський турнір

з волейболу «Південна ліга»

17-18 жовтня 2015 року в смт. Арбузинка відбувся Всеукраїнський турнір з волейболу «Південна ліга» серед дівчат 2003 року народження. В змаганнях брали участь 10 команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл: смт. Арбузинка, с. Новокрасне, м. Вознесенська, м. Южноукраїнська,  смт.  Врадіївки, м. Одеси,   м. Южного.

            Змагання проходили по коловій системі до двох перемог. Протягом проведення турніру глядачі побачили прекрасну гру, впертість команд, радість переможців, сльози переможених. Вперше Арбузинські майданчики прийняли таку велику кількість дітей, які займаються  волейболом. За результатами змагань перемогу здобула команда волейболистів з смт. Врадіївка. Друге та третє місце визначити було дуже важко,&nb ... Читати далі »

Переглядів: 566 | Додав: sergei198708 | Дата: 26.10.2015 | Коментарі (0)