Вітаю Вас, Гость! Реєстрація RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА

Субота, 27.04.2024
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 »

На базі Новоселівської ЗОШ І-ІІІ ст., 1 квітня 2016 року, відбулося чергове засідання постійно діючого семінару вчителів математики та інформатики району з проблеми “Формування компетентностей учнів на уроках математики та інформатики.

Метою семінару було обґрунтування важливості формування компетентностей учнів на уроках математики та інформатики, показ можливостей формування компетентностей на різних етапах уроку.

З вітальним словом учасників семінару зустріли учениці 10 класу Яковенко Карина та Іларіонова Любов.

Рядченко Н.О., вчитель математики Новоселівської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів,  презентувала формування ключових компетентностей учнів як мету освітньої галузі «Математика» та «Інформатика».  Наступним етапом семінару був практичний модуль: відвідування уроку алгебри  у 8 класі, який підготувала і провела Рядченко Н.О. та інформатики у 9 класі, який підготував і провів Гусениця В.І.

... Читати далі »
Переглядів: 501 | Додав: sergei198708 | Дата: 05.04.2016 | Коментарі (0)

23 березня 2016 року на базі Арбузинського НВК «Пролісок» проведено методичний Фестиваль педагогічної творчості вчителів початкових класів  «Нестандартний урок: компетентнісний підхід», який зібрав понад 80 педагогічних працівників загальноосвітніх шкіл, з метою розвитку творчого потенціалу та удосконалення професійної майстерності  вчителів з питань навчально-виховного процесу у початкових класах.

       Відкрила Фестиваль Дерій В.В., начальник відділу освіти, молоді та спорту Арбузинської райдержадміністрації, яка побажала вчителям плідної праці та якнайкраще продемонструвати свою педагогічну майстерність.

       Програма фестивалю була цікава й насичена. У кожної творчої групи учасників було своє розуміння підходів щодо розкриття навчальної теми.  Але усіх об’єднувало спільне завдання – продемонструвати свою вправність у проведенні нетрадиційного уроку, з ... Читати далі »

Переглядів: 537 | Додав: sergei198708 | Дата: 25.03.2016 | Коментарі (0)

               25 лютого 2016 року проведено семінар вихователів дошкільних навчальних закладів на базі Садівського дошкільного закладу «Капітошка».

       Відкрила семінар та розкрила  питання «Інноваційні підходи до  проведення занять у малокомплектному дошкільному  закладі» Ракітіна Л.Г., методист районного методичного кабінету.

    Учасники семінару відвідали та проаналізували заняття у середньо-старшій   групі за темою «Повітря та його властивості», яке  майстерно провела  Кобець Т.А.

          Діти молодшої групи порадували гостей вмілою інценізацією казки «Рукавичка», яку підготувала Вавриків Л.Г.

         Відповідно до роботи семінару Ракітіна Л.Г.  провела майстер-клас

... Читати далі »
Переглядів: 539 | Додав: sergei198708 | Дата: 25.03.2016 | Коментарі (0)

19 лютого на базі Садівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар вчителів початкових класів.

          У практичній частині семінару учасники мали змогу побачити роботу творчої групи  вчителів, які працюють за педагогічною технологією «Росток»

       Змістовно та цікаво провела  урок з української мови у 3 класі Личкань Т.А., вчитель Садівської ЗОШ І-ІІІст., вчитель-методист). 

           Уміло, з творчим підходом, проведено майстер-клас «Введення в систему знань» (Яковлєва О. Т., вчитель Арбузинського НВК «Пролісок», вчитель-методист).

    Відповідно до програми  учасники семінару взяли участь у майстер-класах, які провели вчителі району:

- «Ігрові ... Читати далі »

Переглядів: 537 | Додав: sergei198708 | Дата: 25.03.2016 | Коментарі (0)

Під таким гаслом 1 березня 2016 року на базі Новокрасненської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено практичний семінар вчителів початкових класів.

    У перший весняний день учасників семінару гостинно зустрів директор школи П’ятківський В.А.

        Розпочався семінар відвідуванням уроку з літературного читання у 4 класі, який майстерно провела Зубар І.В., вчитель Новокрасненської ЗОШ І-ІІІ ст., «старший вчитель»

        Після обговорення уроку учасники семінару переглянули презентацію «Оцінювання навчальних досягнень учнів початкових класів»,  представлену Юдкіною Н.Я, заступником директора.

     Цікаво та змістовно провела тренінг «Формування предметних компетентностей у дітей молодшого шкільного віку через контроль оцінювання навчальних досягнень»  П’ятківська Т.В., вчитель вищої категорії  Новок ... Читати далі »

Переглядів: 495 | Додав: sergei198708 | Дата: 25.03.2016 | Коментарі (0)

Сьогодні, коли наша країна робить ставку на молодь, важко знайти більш потрібну справу, ніж допомога молоді в можливості реалізувати себе, дати їй зрозуміти, що вона в силах змінювати стан справ в нашому суспільстві. Так, під егідою Всесвітньої організації скаутського руху та на кошти добровільних пожертвувань громадська організація Миколаївський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національна організація скаутів України» допомагає молоді реалізувати себе і навчає бути корисними суспільству.
          20 березня відбулося урочисте відкриття міжнародної програми у Первомайському районі Миколаївської області, на якому були присутні 12 скаутів з загону «Horse» із м. Харсефельд, республіки Німеччина. На території національного природного парку «Бузький Гард» був організований майданчик, де понад 70 учасників змогли власноруч посадити ділянку лісу, в ігровій формі позна ... Читати далі »

Переглядів: 521 | Додав: sergei198708 | Дата: 24.03.2016 | Коментарі (0)

22 березня у відділі освіти, молоді та спорту райдержадміністрації відбувся районний семінар вчителів іноземної мови на тему: «Сучасні форми і методи викладання англійської мови у загальноосвітніх школах району». В роботі семінару взяли участь Багдасарян С.А.,  завідувач РМК відділу освіти, молоді та спорту, Старченко Н.І., методист РМК, Крамаренко В.М., керівник районного методичного об׳єднання вчителів іноземної мови  та 17 вчителів  навчальних закладів району.

Настановчу нараду провела методист відділу освіти, молоді та спорту РДА Старченко Н.І., яка ознайомила присутніх із «GO GLOBAL Національною програмою вивчення та популяризації  іноземних  мов», адже 2016 рік оголошено Роком англійської мови в Україні. У школах району розроблено і затверджено заходи на 2016 рік, що будуть спрямовані на активізаці ... Читати далі »

Переглядів: 696 | Додав: sergei198708 | Дата: 24.03.2016 | Коментарі (0)

Щиро вітаємо команду «Вогник» Агрономійської ЗОШ І-ІІІ ст. та  керівника Кутейнікову Світлану Сергіївну з перемогою у зональному етапі ХХІІ Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних!

11 березня 2016 року у міському Будинку культури м. Первомайська проходив зональний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних, в якому брали участь п’ять команд. Фестиваль традиційно складався з трьох конкурсів: «Домашнє завдання», «Конкурс знавців правил безпеки» та «Плакат соціальної реклами».

        Під час виступу шестеро наших талановитих дівчат вразили журі своєю акторською і вокальною майстерністю, позитивом і енергійністю. Команда  вдало розкрила тему домашнього завдання,  порушила актуальні проблеми пожежної та техногенної безпеки та показала високий рівень знань з безпеки життєдіяльності.

... Читати далі »
Переглядів: 499 | Додав: sergei198708 | Дата: 18.03.2016 | Коментарі (0)

           З метою популяризації творчої спадщини генія та пророка Т.Г.Шевченка, відродження української культури 02 березня 2016 року на базі Арбузинського Будинку творчості школярів проведено районний конкурс читців Шевченківської поезії «Заповіт-2016».

            У конкурсі взяли участь 26 учнів з 14 загальноосвітніх шкіл  та позашкільного закладу району ( Арбузинська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Арбузинська ЗОШ ІІ-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка, Агрономійська ЗОШ І-ІІІ ст., Костянтинівська ЗОШ І-ІІІ ст., Благодатненська ЗОШ І-ІІІ ст., Воєводська ЗОШ І-ІІІ ст., Іванівська ЗОШ І-ІІІ ст., Новоселівська ЗОШ І-ІІІ ст., Новокрасненська ЗОШ І-ІІІ ст., Садівська ЗОШ І-ІІІ ст., Семенівська ЗОШ І-ІІІ ст., Кавунівська ЗОШ І-ІІ ст., Мар׳янівська ЗОШ І-ІІ ст., Арбузинський НВК «Пролісок»,  Арбузинський  Будинок  творчості школярів).

  ... Читати далі »

Переглядів: 881 | Додав: sergei198708 | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)

Вітаємо Мухіну Аліну, ученицю 10 класу Садівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з перемогою  на ІІІ (обласному) етапі ХV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням (номінація «Література»)! Дякуємо вчительці  Старченко Наталії Іванівні, яка підготувала переможця. 

Переглядів: 613 | Додав: sergei198708 | Дата: 09.03.2016 | Коментарі (0)