Вітаю Вас, Гость! Реєстрація RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА

Четвер, 28.03.2024
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 15 16 »

15 листопада 2016 року на базі Арбузинської ЗОШ І – ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г. Шевченка відбулося урочисте відкриття І (районного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2017», що проводиться відповідно до наказу відділу освіти, молоді та спорту  Арбузинської РДА від 20.10.2016р. №367 «Про проведення І (районного) туру   Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017».

    Мета конкурсу - виявлення і підтримка творчої вчительської праці, широкої  популяризація кращих педагогічних здобутків, підвищення професійної компетентності та ролі вчителя в умовах реформування освітньої галузі.

З вітальним словом до учасників Конкурсу звернулася завідувач районним методичним кабінетом Багдасарян С.А., яка зазначила, що серед конкурсантів немає людей випадкових. Це насамперед, вчителі, які завдяки ... Читати далі »

Переглядів: 610 | Додав: sergei198708 | Дата: 22.11.2016 | Коментарі (0)

Районний етап ХVІІ  Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ

              19 листопада в  Арбузинській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 імені Т.Г.Шевченка відбувся   районний етап ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика

               У конкурсі взяли участь 87 учнів 3-11-х класів з 16 загальноосвітніх шкіл району. На підставі протоколів журі  районного конкурсу переможцями стали:

 Калуга Віталій, учень 3 класу Костянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст. (вчитель Гук О.М.),  Коновал Єлизавета, учениця 4 класу Арбузинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 ім. Т.Г.Шевченка (вчитель Яковлєва О.Т.), ... Читати далі »

Переглядів: 706 | Додав: sergei198708 | Дата: 22.11.2016 | Коментарі (0)

Переглядів: 612 | Додав: sergei198708 | Дата: 10.11.2016 | Коментарі (0)

        02 листопада  2016 року в Арбузинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  було проведено регіональний  семінар – навчання на тему: «Впровадження сучасних комунікативних форм і методів роботи в оперативному інформуванні спілчан».

        В роботі семінару взяли участь голови первинних профспілкових організацій Арбузинського району, голови районних та міських організацій Профспілки м. Вознесенська, Вознесенського, Доманівського, Братського, Новоодеського  районів, працівники обкому Профспілки.

        Відкрила семінар та ознайомила учасників з аспектами інформаційної роботи в районі Н.І.Михайлик,  голова Арбузинської районної організації профспілки.

        Учасників семінару привітала та проінформувала про стан та розвиток освіти в Арбузинському районі В.В.Дерій, начальник відділу освіти райдержадміністрації.

... Читати далі »

Переглядів: 645 | Додав: sergei198708 | Дата: 07.11.2016 | Коментарі (0)

            Патріотичне виховання молоді сьогодні є одним з найголовніших пріоритетів гуманітарної політики в Україні, важливою складовою національної безпеки України. Справжній патріот повинен мати активну життєву позицію і своїми справами та способом життя сприяти якісним змінам ситуації в країні на краще. Для формування такої свідомості особистості має бути успішно реалізована цілісна система патріотичного виховання.

            18 жовтня 2016 року на базі Воєводської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено районний семінар заступників директорів з виховної роботи  на тему: «Формування національної гідності та патріотизму учнів в позаурочний час». В роботі семінару взяли участь: Старченко Наталія Іванівна, методист РМК відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Павлова Інна Миколаївна, директор Арбузинського Будинку творчості школярів, заступник ... Читати далі »

Переглядів: 579 | Додав: sergei198708 | Дата: 27.10.2016 | Коментарі (0)

            У кожного народу є свої історичні постаті першої величини, яких не в змозі прикрити пил віків, зламати проблеми. До таких велетнів української національної культури належить Михайло Сергійович Грушевський. З його іменем, з його творчою спадщиною пов’язані ідеї відродження національної культури, науки, відродження історичної свідомості і національної гідності народу.

            З метою вшанування пам’яті та відзначення 150-річчя від дня народження видатного українського державного, політичного діяча Михайла Грушевського 18 жовтня 2016 року на базі Арбузинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 імені Т.Г.Шевченка було проведено  районну учнівсько-практичну конференцію  на тему: «М.С.Грушевський – творець української держави». Мета заходу полягала у дослідженні унікального наукового доробку видатного українського державного і політичног ... Читати далі »

Переглядів: 645 | Додав: sergei198708 | Дата: 25.10.2016 | Коментарі (0)

Відповідно до плану роботи районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА 12 жовтня 2016 року на базі Іванівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум вчителів географії з проблеми «Використання міжпредметних зв’язків як складова у формуванні географічних компетентностей учнів ЗНЗ».

У ході семінару географи району переглянули виставку педагогічних надбань вчителя географії Іванівської школи Ягніченка Миколи Миколайовича. Проведено урок географії у 6 класі на тему «Компас. Поняття про азимут». Вчителі географії відвідали виховний захід «Козацькі забави», присвячений Дню захисника України та Дню українського козацтва, родзинкою якого став майстер-клас для учасників семінару по орієнтуванню на місцевості та справжній козацький куліш.

В ході засідання круглого столу розглянуто питання теоретичного змісту:

... Читати далі »
Переглядів: 1374 | Додав: sergei198708 | Дата: 20.10.2016 | Коментарі (0)

З 5 вересня 2016 року учні загальноосвітніх шкіл району були залучені до проведення акції «Допоможи одноліткам», під час якої збирали канцтовари та шкільне приладдя (зошити, папки, набір бумаги та картону, ручки, олівці, обгортки для книг та зошитів, клей, фарби, гуаш) для передачі волонтерами дітям –переселенцям та дітям у зоні АТО.

         Активну участь у проведенні цієї акції взяли  учні та волонтерські загони  Костянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст., Садівської ЗОШ І-ІІІ ст., Воєводської ЗОШ І-ІІІ ст., Іванівської ЗОШ І-ІІІ ст., Агрономійської ЗОШ І-ІІІ ст., Новоселівської ЗОШ І-ІІІ ст., Новокрасненської ЗОШ І-ІІІ ст., Арбузинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка, Рябоконівської ЗОШ І-ІІІ ст., Кавунівської ЗОШ І-ІІ ст. Арбузинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1., Семенівської ЗОШ ... Читати далі »

Переглядів: 577 | Додав: sergei198708 | Дата: 07.10.2016 | Коментарі (0)

У духовному і політичному житті кожного народу є події й роки, які назавжди входять в його історію, свідомість, визначають характер буття, місце і роль у світових цивілізаційних процесах. В історії України чимало подій, що перед усім світом продемонстрували прагнення українського народу до вільного, щасливого, заможного життя.

З огляду на ті процеси, які зумовлюють нинішній розвиток та становлення української держави, одним з найважливіших завдань суспільства є виховання покоління гуманістів і патріотів, для яких найвищим ідеалом стане єдність особистих та національних інтересів.

Найвищою метою виховного процесу у початковій школі є формування гармонійно розвиненої людської особистості: фізично, психічно і духовно досконалої, з глибоким інтелектуальним розвитком та високим рівнем розвитку пізнавальної активності.

Головною особливістю сучасної с ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Додав: sergei198708 | Дата: 18.08.2016 | Коментарі (0)

В Арбузинському районі відбулося закриття літніх англомовних таборів з денним перебуванням дітей,  які працювали з 06  по 11 червня 2016 року, згідно наказу відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації від 20.01.2016 року № 17 «Про здійснення заходів організації літніх мовних таборів». Табори були організовані  при загальноосвітніх навчальних закладах Арбузинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Арбузинської ЗОШ ІІ-ІІІ ст.№ 2 ім. Т.Г.Шевченка,  Агрономійської ЗОШ І-ІІІ ст., Воєводської ЗОШ І-ІІІ ст., Новоселівської ЗОШ І-ІІІ ст., Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Садівської ЗОШ І-ІІІ ст.

7 таборів району працювали відповідно до 1-ї програми (наказ МОІНУ від 28.12.2015 року «Про здійснення заходів щодо організації літніх мовних таборів») без харчування, заняття з дітьми  проводили вчителі англійської мови навчальних закладів і допомагали їм в роботі волонтери, з числа учнів 10-х класів. Щодня  з 09.00 год. до 12.00 год. змістовним ... Читати далі »

Переглядів: 902 | Додав: sergei198708 | Дата: 17.06.2016 | Коментарі (0)