Вітаю Вас, Гость! Реєстрація RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА

Неділя, 28.04.2024
Головна » 2014 » Листопад » 24 » Впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти: 3-й рік навчання
16:40
Впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти: 3-й рік навчання

Впровадження Державного стандарту

початкової загальної освіти: 3-й рік навчання

 

      Світ, що оточує дитину, - це передусім,       

                                                      світ природи з безмежним багатством явищ,

                                                         з невичерпною красою. Тут, у природі,

                                                         вічне джерело дитячого розуму.

                                                                           В.О.Сухомлинський

 

     20 листопада 2014 року на базі Агрономійської ЗОШ І-ІІІ  ст. був проведений  районний семінар вчителів 3-х класів на тему: «Шляхи формування природознавчої компетентності молодших школярів».

     Педагоги відвідали показовий урок природознавства у 3 класі за темою: «Сонце – джерело енергії на Землі», який провела вчителька Бурлакова Світлана Іванівна. Учні третього класу захищали власний  проект з даної проблеми. Матеріали проекту оформили у вигляді брошури. Молодші школярі обговорювали актуальні проблеми людства: використання сонячної енергії, питання Енергетичної Концепції України, збереження сонячної енергії. На уроці учні показували досліди, розповідали  про власні спостереження та дослідження, розв’язували екологічні задачі, здійснювали порівняльний аналіз. Діти співвідносили отримані знання з процесами і явищами, які відбуваються в природі. Урок було проведено на високому науково-методичному рівні.

     Із презентацією з проблеми: «Особливості організації вивчення навчального предмету “Природознавство” у 3  класі» виступила Лаврик Л.І., методист РМК.

     Штиль Людмила Іванівна показала майстер-клас «Батьки і діти – гармонія відносин». Багато необхідного та цікавого дізнались вчителі із повідомлень вчительки.

     За круглим столом обговорювалися шляхи розвитку дитячої творчості в умовах упровадження нових програм у початковій школі. Своїми напрацюваннями поділилися вчителі Агрономійської ЗОШ І-ІІІ ст. Онопрієнко О.В. та Тодосенко Л.І.

     Із урахуванням наданих пропозицій члени районного методичного об’єднання вчителів 3-х класів обрали напрями подальшої роботи, визначили завдання щодо розробки методичних та дидактичних матеріалів.

Переглядів: 486 | Додав: sergei198708 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]