Вітаю Вас, Гость! Реєстрація RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА

Понеділок, 29.04.2024
Головна » 2014 » Квітень » 18 » Районний семінар вчителів української мови і літератури
10:15
Районний семінар вчителів української мови і літератури

Районний семінар вчителів української мови і літератури

          Проведення предметних семінарів на базі шкіл району вже стало традиційним. У квітні цього року вчителі української мови та літератури Арбузинщини мали нагоду побувати на одному з таких семінарів у Новоселівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Тема семінару: «Використання сучасних технологій на уроках української мови і літератури як один із шляхів розвитку ключових компетентностей учнів» - одна із ключових проблем сьогодення освітян.

З методичної сторінки розпочала роботу семінару – методист районного відділу освіти, молоді та спорту  Н.І.Старченко. Учасники семінару відвідали урок української мови у 6 класі (вчитель Л.Л.Задорожнюк),  шкільний історико-етнографічний музей, експозиційну залу «Народознавство». Члени шкільної агітбригади підготували літературно-музичну композицію: «Жіночі долі у творчості Т.Г.Шевченка» (вчитель Л.Л.Зайцева). Учні наскільки добре знали творчість великого Кобзаря, що кожен, хто там був на сорок хвилин, ніби перенісся разом  із Наймичкою, Катериною, маленькою Мар’яною, Лілеєю в ту епоху, переживав те горе і нещастя разом із героями творів Шевченка. Доповнювали ж виступи учнів прекрасні декорації із музейної кімнати.

           Окрасою книжкової виставки, присвяченої 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка, став раритетний «Кобзар» (1918 року випуску в м. Сталінграді видавництво «Победа») , який принесла до школи учениця 7 класу Анастасія Тофанюк (спадщина від прабабусі). Зацікавила учасників семінару і виставка методичної літератури, представлена вчителем української мови та літератури Т.В.Лєвою.

          Родзинкою семінару стала презентація збірки поезії «Ювілейна» С.Я.Лапчук, присвячена  200- річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. Світлана Ярославівна, в минулому вчитель української мови і літератури, а тому й поезії її не просто римовані строчки, вони наскрізь пронизані  глибокими знаннями поетеси життя і творчості генія. Ще в дитинстві любов до Кобзаря привила їй бабуся, нині вже покійна, вчителька цієї ж Новоселівської школи К.М. Меделян. Близько двадцяти поезій увійшли до цієї збірочки. Фіналом семінару стала пісня «Рідна мова» у акапельному виконанні місцевої поетеси .

Перейти до фотоальбому

                                                          Старченко Н.І., методист РМК

Переглядів: 695 | Додав: sergei198708 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]