Вітаю Вас, Гость! Реєстрація RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА

Субота, 27.04.2024
Головна » 2014 » Жовтень » 23 » Районний семінар вчителів іноземної мови
16:23
Районний семінар вчителів іноземної мови

Впроваджуємо нові стандарти з іноземної мови     

      У Кавунівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся районний семінар вчителів іноземної мови на тему: «Використання рольових ігор на уроках іноземної мови». Відкрила семінар  методист відділу освіти молоді та спорту райдержадміністрації  Старченко Н.І., яка зазначила, що одним із шляхів підвищення ефективності навчання англійської мови є використання рольової гри, яка дає змогу висунути на перший план оволодіння учнями мовленнєвою діяльністю. Саме рольова гра допомагає реалізувати основний принцип комунікативної спрямованості навчання, сприяє підвищенню в учнів мотивації вивчення  іноземної  мови, дозволяє враховувати психолого-вікові особливості учнів, їх інтереси й нахили, сферу їхньої діяльності, моделюючи ситуації реального спілкування .

            В рамках семінару проведено відкритий урок у 3 класі на тему: «Шкільне життя» (вчитель Шаповалова О.О.). На уроці вчителька використала  різні  форми та методи  роботи: проведено мовленнєву та фонетичну розминки, гру «Хто швидше?» з різнорівневим завданням, в ігровій формі  перевірено читання, говоріння та аудіювання. Учні працювали з картками, складали діалог, переглянули  мультфільм і провели фізкультхвилинку. Гра на уроках іноземної мови  є формою організації навчального процесу, зокрема навчання діалогічного мовлення учнів.

            Під час проведення засідання «круглого столу» досвідом роботи з теми «Використання рольових ігор на уроках іноземної мови» поділилася керівник районного методоб´єднання вчителів іноземної мови, вчителька французької мови Арбузинської ЗОШ ІІ-ІІІ ст.№2 Крамаренко В.М., вчителька англійської мови Садівської ЗОШ І-ІІІ ст. Бондаренко М.С. та вчителька німецької мови Іванівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ягніченко Л.А. Вони  звернули увагу на те, що проведення уроків іноземної мови з використанням ігрового матеріалу активізує школярів, сприяє досягненню високої результативності  знань та виховує любов до іноземної мови.

            В кінці семінару було підведено підсумки роботи.

                                                                       Методист РМК Старченко Н.І.

Переглядів: 674 | Додав: sergei198708 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]