Вітаю Вас, Гость! Реєстрація RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА

Понеділок, 29.04.2024
Головна » 2014 » Квітень » 22 » Районний семінар директорів шкіл
16:53
Районний семінар директорів шкіл

Розсипи інноваційних ідей.

  Перша  школа - це сузір'я зірок мерехтливих,
Перша  школа - це до істини безліч стежин.
Перша школа - це в науку крок   важливий,
Щоб змогли досягти всіх освітніх вершин
.

       Вже стало традицією в Арбузинській ЗОШ І-ІІІ  ступенів №1 проводити учительські кав’ярні,  спілкуватися за філіжанкою кави  у дружньому колі однодумців.

       Цього разу відвідувачами  кав’ярні  були: Ружанська Л. С.- начальник відділу освіти молоді та спорту,  Дерій В. В. -   головний спеціаліст відділу освіти, Федорова Н. П.- завідуюча методичним кабінетом,  Гриценко В. В.-  методист РМК та  директори шкіл.

        Тут ми   міркували, творили, пізнавали нове, радилися, шукали відповіді на хвилюючі кожного з нас питання.

        Засідання  педагогічної кав’ярні проходило у формі методичної естафети. На   першому   етапі   був представлений   «Калейдоскоп   нестандартних уроків». На   другому -   захід    «Розсипи інноваційних ідей». Девіз  нашого засідання    - «Через терни - до зірок».  Символом    учительської кав’ярні є кавове дерево.

        Обмін людськими почуттями, емоціями так само важливий  як і обмін досвідом. А в кожного з нас є свої педагогічні розсипи, які   стали  спільним надбанням.

        Педагогічний  колектив нашої школи має загальнокорпоративне спрямування («команда однодумців») і водночас ми прагнемо до неповторності, унікальності кожного педагога як особистості й професіонала. Велику значущість в цьому плані відіграє поступове «вирощування» в надрах колективу зерен творчої індивідуальності педагога, партнерської, гуманної позиції вчителя.

         В учительському сузір’ї  школи   19 вчителів,  а   в учнівському сузір’ї -   212 зірочок.  Цікавих,  талановитих, відповідальних,  незрівняних, артистичних, відкритих, щирих, чуйних, привітних, непосидючих, розумних, активних, наполегливих, позитивних, трудолюбивих, старанних, амбітних, толерантних і мрійливих.

          Кожний  вчитель формує  власний стиль роботи.    Ми  презентували свій досвід, методи, прийоми, які найбільше допомагають  нам  у практичній діяльності. Вчителі, які атестувалися у нинішньому навчальному році, були відзначені нагородами і щирими вітаннями.

    … Лунає чарівна мелодія,  а    на педагогічному небосхилі засяяло яскраве  сузір’я вчителів з інноваційними розсипами результативності  учнів.

         Хто вміє працювати, той гарно і відпочиває. Нам усім було приємно спілкуватися , співати улюблені пісні, переглядати учнівське відео та презентації.

        В учительській кав’ярні  відбулося справжнє Свято інноваційних ідей.  Методична естафета зібрала плеяду великих і маленьких зірок, дала можливість підзарядитися теплим струмом творчої наснаги й небайдужості,   придивитися як до несміливих перших кроків, так і впевненої творчої ходи педагогів, що вже встигли проторувати інноваційний шлях на педагогічній ниві.   Естафета показала   успіхи:  і позитивні, і багаті на ідеї.

       Нам  здається, всі присутні отримали задоволення від спілкування, а молодь - ще й велику користь.

      Ми впевнені, що це було не останнє подібне зібрання.

      Сподіваємося на нові зустрічі!

 

 

 

Переглядів: 575 | Додав: sergei198708 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]