Вітаю Вас, Гость! Реєстрація RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА

Неділя, 28.04.2024
Головна » 2014 » Травень » 5 » Навчально-польові заняття з учнями загальноосвітніх навчальних закладів
17:57
Навчально-польові заняття з учнями загальноосвітніх навчальних закладів

Навчально-польові заняття

з учнями загальноосвітніх навчальних закладів

          На виконання розпорядження голови Арбузинської районної державної адміністрації від 04.04.2014 р. № 85 «Про проведення 3-денних навчально-польових занять з учнями-юнаками загальноосвітніх шкіл, які вивчають предмет «Захист Вітчизни» 28-30 квітня 2014 року проходили триденні навчально-польові заняття методом табірного збору на базі Новоселівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. До навчально-польових занять залучено 56 учнів-юнаків 11-х класів Арбузинського району, які продемонстрували якісні знання, уміння і навички з тактичної, вогневої, стройової та фізично-прикладної підготовки.

          Керівним складом занять сформовано два навчальні взводи:

І взвод - Арбузинська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1,  Арбузинська ЗОШ ІІ-ІІІ ст. № 2,  Агрономійська ЗОШ І-ІІІ ст., Новоселівська ЗОШ І-ІІІ ст., Рябоконівська ЗОШ І-ІІІ ст. Командир І взводу – Гончаров О.В., заступник командира І взводу – Пластомак С.О.

ІІ взвод - Костянтинівська ЗОШ І-ІІІ ст., Благодатненська ЗОШ І-ІІІ ст., Новокрасненська ЗОШ І-ІІІ ст., Семенівська ЗОШ І-ІІІ ст., Воєводська ЗОШ І-ІІІ ст., Садівська ЗОШ І-ІІІ ст., Іванівська ЗОШ І-ІІІ ст. Командир ІІ взводу – Казімір О.В., заступник командира ІІ взводу – Гризоглазов Є.О.

          Під час 3-денних занять з юнаками проведені планові заняття з тактичної, вогневої, стройової, прикладної-фізичної підготовки, основ цивільного захисту, а також проведені змагання з військового чотириборства: організовано змагання з підтягування на перекладині, метання гранати на дальність, бігу на 3000 м. та стрільби з пневматичної гвинтівки. Традиційно було визначено сильнішого у перетягуванні канату та кращий взвод у конкурсі строю та пісні.

          Заняття із стрільби наші юнаки проводили на базі навчального центру ВЧ 3044. В програмі занять стрільба з дрібнокаліберної гвинтівки. Відбулися показові виступи бійців спец роти. Юнаки мали можливість вперше тримати в руках бойову зброю, приміряти обмундирування та зробити фото на пам'ять.  Керівним складом військової частини були проведені тактичні заняття. Від командира частини переможців з кульової стрільби нагороджено грамотами та цінними подарунками.

          На урочистому закритті 3-денних навчально-польових занять начальником відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації (Ружанською Л.С.), головою районного комітету ТСОУ (Шаратою В.І.), завідувачем сектора взаємодії з правоохоронними органами оборонної та мобілізаційної роботи апарату РДА (Мунтяновим В.Я.) підбито  підсумки 3-денних навчально-польових занять, дано оцінку організації, нагороджено кращих юнаків з різних видів військової діяльності.

          Перемогу в підтягуванні на перекладині здобув учень Воєводської ЗОШ – Катріченко М., ІІ місце посів Мартинюк В., учень Садівської ЗОШ, ІІІ місце – Дану О., учень Рябоконівської ЗОШ.

          У метанні гранати переможцем став учень Арбузинської ЗОШ № 2 Рожков В., ІІ місце посів також учень Арбузинської ЗОШ № 2 – Ярошенко А., та ІІІ місце -  Гой О.,   учень Воєводської ЗОШ. 

          У стрільбі з пневматичної зброї І місце посіли три учні: Рожков В. (Арбузинська ЗОШ №2), Анісян Д. (Новоселівська ЗОШ),  Шиб О. (Благодатненська ЗОШ).

          Біг на 3000 м.: І місце - Анісян Д. (Новоселівська ЗОШ), ІІ місце – Годорожа І. (Агрономійська ЗОШ), ІІІ місце – Чайніков В. (Благодатненська ЗОШ)  Чихрак Сергій, у стрільбі з малокаліберної гвинтівки Ягодзінський Андрій, учень Семенівської ЗОШ.

          Загальну перемогу в чотириборстві здобув учень Арбузинської ЗОШ №2  Рожков В., ІІ місце посів Чернега А., учень Семенівської ЗОШ, ІІІ місце – Усатенко С., Новоселівська ЗОШ.

          У перетягуванні канату, у конкурсі строю та пісні не було рівних особовому складу І взводу (командир взводу Гончаров О.В.) Тож І взвод, за підсумками навчально-польових занять, визнано кращим.

          Переможці та призери в кожному виді чотириборства нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та пам’ятними подарунками від РК ТСОУ.

          За якісну підготовку юнаків подяку відділу освіти, молоді та спорту Арбузинської райдержадміністрації та районного спортивно-технічного клубу товариства сприяння обороні України вручено командирам взводів Гончарову О.В., Казіміру О.В. та Рожко С.О.

          Три дні постійного навчання та стройового вишколу нікого не залишили байдужим. Покидаючи табір, юнаки шкодували тільки про те, що закінчилися заняття, на яких вони відчули себе справжніми бійцями.

Переглядів: 805 | Додав: sergei198708 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]