Вітаю Вас, Гость! Реєстрація RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА

Неділя, 28.04.2024
Головна » 2014 » Жовтень » 10 » Бібліотекар – це не професія, а стан душі
16:45
Бібліотекар – це не професія, а стан душі

Бібліотекар – це не професія, а стан душі

            30 вересня 2014 року у день відзначення Всеукраїнського дня бібліотек на базі Арбузинського НВК ЗНЗ 1 ст. – ДНЗ «Пролісок» проведений  семінар шкільних бібліотекарів Арбузинського району «Роль і місце бібліотеки в навчально-виховному процесі школи».  

Семінар розпочався святом  «Моя бібліотеко, ти мудрість всіх віків, хранителько добра!», на якому нагороджено  кращих бібліотекарів району в різних номінаціях.

            Методист  методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА Гриценко Валентина Вікторівна привітала шкільних бібліотекарів  зі святом та зазначила,  що одним з головних завдань бібліотечної системи є виховання у читачів інформаційної культури читання, вміння користуватися бібліотекою, набуття потреби у систематичному читанні літератури, яка сприяє розвитку творчої думки, пізнавальних інтересів та здібностей. Бібліотеки є одним з острівців знань, затишним куточком, особливо на селі, де можна залишитися наодинці зі своїми думками та мудрістю поколінь. А працюють в них  самовіддані люди, які вважають свою професію не просто роботою, а покликанням душі. Це талановиті, досвідчені, кваліфіковані спеціалісти, безмежно віддані своїй справі.

            У ході проведення семінару працював відкритий мікрофон: Роль і місце бібліотеки в  навчально-виховному процесі. Учасники  семінару  проаналізували роботу шкільних бібліотек за 2013-2014 н.р. та обговорили завдання на 2014-2015 н.р. Цікаво та змістовно відбувся обмін досвідом учасників семінару щодо співпраці шкільного бібліотекаря з педагогічними працівниками (Шевченко І.В., Любоіванівська ЗОШ І-ІІ ст.), ролі і місця шкільної бібліотеки в навчально-виховному процесі (Цимбаліст О.Г., Агрономійська ЗОШ І-ІІІ ст.), бібліотечних занятть в системі загальної підготовки школярів (Пигида А.В.,  Костянтинівська ЗОШ І-ІІІ ст.).

 

Переглядів: 685 | Додав: sergei198708 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]