Вітаю Вас, Гость! Реєстрація RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА

Четвер, 28.03.2024
Головна » 2016 » Жовтень » 27 » Районний семінар заступників директорів з виховної роботи
09:00
Районний семінар заступників директорів з виховної роботи

            Патріотичне виховання молоді сьогодні є одним з найголовніших пріоритетів гуманітарної політики в Україні, важливою складовою національної безпеки України. Справжній патріот повинен мати активну життєву позицію і своїми справами та способом життя сприяти якісним змінам ситуації в країні на краще. Для формування такої свідомості особистості має бути успішно реалізована цілісна система патріотичного виховання.

            18 жовтня 2016 року на базі Воєводської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено районний семінар заступників директорів з виховної роботи  на тему: «Формування національної гідності та патріотизму учнів в позаурочний час». В роботі семінару взяли участь: Старченко Наталія Іванівна, методист РМК відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Павлова Інна Миколаївна, директор Арбузинського Будинку творчості школярів, заступники директорів з виховної роботи та педагоги-організатори навчальних закладів району та запрошені гості – дружини учасників АТО Телятник Анастасія Михайлівна і Герасим Анна Юріївна.

            В ході семінару Бондаренко Тетяна Миколаївна, заступник директора з ВР звернула увагу на  значення, яке набуває виховна робота в позаурочний час. Під час презентації розповіла про вибір форм, методів та заходів, які  здійснюються з урахуванням інтересів та підготовленості учнів. Найбільш доступними і поширеними формами патріотичного виховання школярів та учнівської молоді є години спілкування, уроки-мужності, доповіді, конференції, проведення майстер-класу, благодійні акції («Лист пораненому», «Допоможіть одноліткам», «Зігрій воїна», «Подарунок для воїна»,   «Солодощі для воїнів АТО»).

            Рибчак Н.В., педагог-організатор школи  з учнями 9-го класу  провела майстер-клас «Синьо-жовта палітра кольорів». Під час проведення заняття були виготовлені стрічки єдності, які зібрали в одне велике серце та патріотичний кошик з квітами-побажаннями для воїнів-захисників АТО.  

            Дев’ятикласники   виготовили   ляльки-нитанки  з кольорових ниток для зігрівання сердець наших воїнів (українська лялька є оберегом від зла, негараздів,  має магічну силу).  Всі учасники семінару і учні написали на квітках лотосу побажання, щоб наші мужні  воїни залишилися живими і всі повернулися до своєї родини та сім’ї.  Хвилиною мовчання згадали загиблих воїнів АТО. На завершення виховного заходу прозвучала пісня «Я хочу миру» у виконанні учениці 11 класу Снісаренко Марини. Всі подарунки, які були виготовлені під час семінару,  передадуть  волонтером Тофаном Іваном для  наших земляків, воїнів АТО.

            Екскурсовод школи, учениця 11 класу Коверна Анастасія, люб’язно запросила усіх здійснити екскурсію до шкільного музею «Мій рідний край, горджуся я тобою».

             Підведення підсумків роботи відбулося за «круглим столом». Дійсно,  на таких позаурочних заходах і  формується національна гідність та патріотизм учнів. Хочеться вірити, що Божий захист та подарунки, з любов'ю створені дитячими руками, будуть охороняти наших земляків, допоможуть їм перенести всі труднощі та здобути перемогу задля майбутнього України.

 

Переглядів: 580 | Додав: sergei198708 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]