Вітаю Вас, Гость! Реєстрація RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА

Четвер, 25.04.2024
Головна » 2016 » Травень » 5 » Районний семінар вчителів української мови і літератури
09:01
Районний семінар вчителів української мови і літератури

18 квітня у Садівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар вчителів- філологів  з питання  «Формування навчально-пізнавальної компетенції учнів на уроках української мови і літератури». Учасників семінару радо вітала директор школи Бойчук Л.Б., яка ознайомила з виставкою «Розкрилля душі»( вироби майстринь селища), що підготувала  вчитель Лобова Л.М.

На семінарі були присутні: Старченко Н.І., методист РМК відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Полянко Г.В., керівник районного методоб’єднання вчителів української мови і літератури та 17 вчителів-філологів навчальних закладів району. В ході семінару заступник директора з навчальної роботи Личкань Т.А. ознайомила присутніх  з презентацією досвіду роботи вчителя Старченко Н.І. Учасники семінару відвідали відкритий урок  з української літератури на тему: «Я душу дав тобі? А тіло збавив! (Проблема кохання й зради в драмі-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня»), який  провела Наталія Іванівна.  Під час уроку учні 10 класу удосконалювали навички змістового аналізу тексту (тест-контроль), висловлювали й аргументували власні думки (створення моделі символами щасливого й нещасливого кохання), поглиблювали уявлення про кохання й зраду (елементи дискусії, робота в групах), вчитель виховувала в учнів розуміння й повагу до краси людських стосунків (вислови відомих людей про кохання,  сценка  Лукаша і Мавки «Монолог Мавки»). По завершенню уроку проведена інтерактивна вправа «Мікрофон» та рефлексія. Згідно плану роботи семінару проведено засідання круглого столу ( зустріч з місцевою поетесою Лапчук Світланою «Поезія в життєвому руслі»), яка ознайомила присутніх зі своїми новими творами.

Виховний захід «Україно моя, ти одна, як життя!» підготували заступник директора з виховної роботи  Потудінська В.В. та учні школи.

Методист РМК Старченко Н.І. підвела підсумки роботи семінару. Районний семінар вчителів української мови і літератури проведено на високому методичному рівні. 

Переглядів: 893 | Додав: sergei198708 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]