Вітаю Вас, Гость! Реєстрація RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Арбузинської РДА

Четвер, 25.04.2024
Головна » 2015 » Квітень » 3 » Районний семінар вчителів української мови і літератури
11:19
Районний семінар вчителів української мови і літератури

Районний семінар вчителів української мови і літератури

         Патріотичне виховання підростаючого покоління завжди було одним з найважливіших завдань сучасної школи, адже дитинство і юність – сама благодатна пора для виховання відчуття любові до Батьківщини. Вчителі –філологи на своїх уроках розвивають в учнів особистісні якості громадянина України: національну самосвідомість, патріотизм, розвинену духовність, толерантне ставлення до представників будь-яких національностей, моральну і художньо-естетичну культуру.

            В Арбузинській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №1 відбувся семінар вчителів української мови і літератури на тему: «Використання технологій національно-патріотичного виховання на уроках української мови і літератури та в позаурочний час».  Вчителі-філологи району з великим задоволенням ознайомилися з  презентацією школи, переглянули відеоролик про навчальний заклад.

            Церуш Людмила Миколаївна ознайомила всіх присутніх з новими технологіями національно-патріотичного виховання учнів на уроках української літератури. Вона використала метод  інсталяції за творчістю І.Котляревського «Наталка Полтавка» та  М.Старицького «За двома зайцями»  (для учнів 10-11 –х класів). Серед учнів 6-7-х класів проведено  мовознавчу  гру «О рідна мово,  хто без тебе я ?» (вчитель Гричишникова О.В.). Учні 7-го класу прочитали  твір Т.Г.Шевченка «Заповіт» на 5-ти мовах (російській, білоруській, англійській, романській та українській ). Прозвучали українські пісні у виконанні Онищенко Владислави, Крошко Валерії та Левченко Аліни.

            Районний семінар пройшов на високому методичному рівні. Підвела підсумки  роботи семінару методист РМК відділу освіти, молоді та спорту Старченко Н.І. 

Переглядів: 563 | Додав: sergei198708 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]